biografie
muziekvereniging hallelujah
 

Biografie hallelujah makkum

Muziekvereniging Hallelujah Makkum is opgericht 1 oktober 1894 en bestaat vandaag de dag uit de drumband, het harmonieorkest en jeugdorkest 'de Notenkrakers', met circa 80 leden. Al 123 jaar een begrip in Makkum en verre omstreken, dynamisch én veelzijdig.

Tot 1971 is Hallelujah een fanfarekorps geweest. De animo om bugel te spelen, werd steeds kleiner en men zag een betere toekomst voor de vereniging als harmonieorkest. De bugels verdwenen en er werden klarinetten, waldhoorns, hobo's en dwarsfluiten aangeschaft.

Harmonie

Door de overgang naar een harmoniebezetting zijn de daaropvolgende jaren voor de vereniging rustig verlopen. Aan concoursen werd destijds nog niet deelgenomen. De traditionele activiteiten werden echter wel door het orkest afgewerkt.

Drumband

Het ledental van de drumband groeide gestaag. Er werd deelgenomen aan marswedstrijden, concoursen en de band werd regelmatig gevraagd om medewerking te verlenen in optochten tijdens dorpsfeesten. Momenteel bestaat het tamboer- en lyrakorps al meer dan 35 jaar onder leiding van muziekinstructeur Fokko Dam.

Majorettes

Toen men rond 1976 het idee lanceerde om een majorettegroep op te richten werd het bestuur verrast door een overweldigende belangstelling. In 1990 kwam er door te weinig belangstelling een einde aan het tijdperk van de majorettes. Op 30 april ditzelfde jaar werd er afscheid genomen van het Makkumer publiek.

123 JAAR BEKENDHEID

Hallelujah is al 123 jaar een begrip in Makkum en verre omstreken. Hierdoor kunnen we concluderen dat de muziekvereniging zich inmiddels ruimschoots heeft bewezen. Jaarlijks hoogtepunt is het nieuwjaarsconcert, welke traditiegetrouw elke eerste weekend van het nieuwe jaar plaatsvindt. Sinds 1977 wordt dit succesvolle evenement in dorpssporthal 'Maggenheim' gegeven en trekt volle zalen.

"Hallelujah is al 123 jaar een begrip in Makkum en verre omstreken, dynamisch én veelzijdig!"

Hallelujah Makkum is aangesloten bij de Christelijke Bond van muziekverenigingen in Fryslân. Muziekgenre: HaFaBra en Percussie.

Copyright ©2017 CMV Hallelujah Makkum
Vormgeving- en beheer door A.W. de Valk

 .