HALLELUJAH MAKKUM
Anno 1894 - Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

NIEUWS

 

Meest recente 5 inzendingen

  • Voorjaarsconcert
  • JAARVERSLAG DRUMBAND 2023
  • JAARVERSLAG NOTENKRAKERS 2023
  • JAARVERSLAG HARMONIE 2023
  • NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

16.02.2024

JAARVERSLAG NOTENKRAKERS 2023

23 Februari  Grote pech! Nynke Jaarsma is geblesseerd en zit met haar voet omhoog. Geen Repetitie dit keer.
 
15 t/m 20 maart: Bloembollen actie, wat waren de kinderen enthousiast! Nogmaals bedankt voor jullie hulp!

11 mei: Nynke Jaarsma is jarig en de kinderen verrassen haar met een cadeau en slingers!
Afbeelding1.jpg
8 juni:  Omdat de meeste Notenkrakers meelopen met de avondvierdaagse wordt de repetitie verplaatst. In plaats daarvan mogen de kinderen bij Nynke thuis komen repeteren op zaterdag 10 juni. Het was een prachtige zomerdag en na de repetitie werd er nog een tijdje heerlijk buiten gespeeld! Dank aan Nynke Jaarsma!

Afbeelding10.jpg

15 Juni: Het Kleuterconcert “op zoek naar de kast van Jet” :  tijdens het mini concert hielpen de kleuters om de verdwenen castagnetten te zoeken.  Een leuke manier om de kinderen kennis te laten maken met onze muziek. Helaas waren er minder kleuters dan verwacht, maar dat weerhoud ons er niet van dit nogmaals te organiseren in 2024!
Afbeelding11.jpg
22 juni : Concert met de AMV-leerlingen, een jaarlijks terugkerend evenement.  Na afloop mochten de AMV-leerlingen instrumenten uitproberen.
Afbeelding12.jpg
13 juli: De laatste repetitie voor de zomervakantie, de Notenkrakers verhuizen naar buiten en repeteren fijn in de schaduw en na afloop eten we een lekker patatje!
Zomervakantie!

7 september: De eerste repetitie is een feit en we hebben er weer een paar nieuwe leden bij! Steven, Gjalt en Tseard  komen de geleden versterken!

Helaas stopt Jan B  bij de Notenkrakers.

Arwen en Jelle mogen gaan stagelopen bij het grote Orkest en spelen het eerste uur met ons mee!

24 september: We gaan bowlen! De vereniging trakteert de kinderen op een leuk uitje, er wordt fanatiek gebowld  en na veel OOOH, Yesssss en AAAAhtjes eten we nog een lekker patatje. Wat was het gezellig!
Afbeelding13.jpg
Afbeelding15.jpg
Afbeelding14.jpg
18 november: Sinterklaas intocht, het regende…. Heel hard. Gelukkig  mochten we gebruik maken van het douche gebouw en stonden de kinderen droog  te spelen. Samen met de harmonie werd het toch nog een succes!
Afbeelding16.jpg
17 december: concert in Avondrust.  Samen met de leerlingen van Nynke Jaarsma werden er verschillende stukken gespeeld, solo of samen met een vriend of vriendin. De Notenkrakers bonden het geheel aan elkaar met een paar mooie nummers: Ranger Rock, de Herdertjes, Harry Potter, Christmas Boomhackers en Christmas Suit. 
Afbeelding18.jpg
Afbeelding100.jpg
Afbeelding101.jpg
Afbeelding102.jpg
20 januari 2024: Het 46 ste Nieuwjaarsconcert. Op 20 januari 2024 werd traditioneel ons nieuwjaarsconcert gehouden, de 46ste! Net voor de pauze was het de beurt aan de Notenkrakers, al spelend kwamen ze op. Wat een topprestatie en wat een lef, er werd gerapt voor een publiek van meer dan 150 personen. Chapeau!
De Notenkrakers speelden:
1. Ik ga zo lekker spelen op….. (inclusief rap)
2. Ranger Rock
3. Ik neem je mee
Als kers op de taart speelden het harmonie orkest samen met de kinderen Vida la Vida!
Afbeelding103.jpgAfbeelding104.jpgAfbeelding105.jpg 

SimondeBoer - 20:42 @ Jeugdorkest, Verslag | Een opmerking toevoegen

07.12.2021

KONINKLIJKE EREPENNING HALLELUJAH

20211024_Koffieconcert.jpgKoninklijke Erepenning Hallelujah Makkum

Eindelijk mochten ze weer… Christelijke Muziekvereniging Hallelujah gaf op zondagochtend 24 oktober een koffieconcert in de Van Doniakerk in Makkum.

Toen koffie en taart genuttigd waren nam voorzitter Judith van Lavieren het woord. Tijdens haar opening gaf ze aan hoe goed het voelde om “de stilte te doorbreken” en ook dirigente Nynke Jaarsma vond het “machtich dat we wer muzyk meitsje kinne”.

De blijdschap dat er weer gespeeld mocht worden straalde ook van het orkest af en onder de bezielende en enthousiaste leiding van Nynke speelden ze de sterren van de hemel. Het repertoire was bijzonder gevarieerd: na de opening met Gezang 444 uit het Liedboek wisselden filmmuziek, klassiek en door Nynke zelf gecomponeerde stukken elkaar af. Soms was het moeilijk te zien wie nu eigenlijk wie opzweepte: Nynke het orkest of andersom.

Halverwege het concert onderbrak Judith het muzikale deel even om aandacht te vragen voor een speciale gast. Burgemeester Jannewietske de Vries zat op de eerste rij en dat was niet zonder reden. Ze was uitgenodigd als eregast in verband met het 125-jarig jubileum van Hallelujah. Eigenlijk was dit jubileum al in 2019 en toen is het ook uitbundig gevierd, maar door Corona konden de feestelijkheden niet 100% worden afgerond.

De burgemeester ging in haar toespraak terug in de tijd en vertelde dat ze zelf ooit nog in het jeugdorkest had gespeeld, onder leiding van Piebe Bakker. Ze hield de spanning er nog even in, maar uiteindelijk vertelde ze waarom ze erbij was deze dag: ze mocht de muziekvereniging een Koninklijke erepenning uitreiken. Onder luid applaus mocht degene die het langst lid was van de vereniging de penning in ontvangst nemen. Deze eer ging naar Feddie de Boer, die zichtbaar trots de penning aan het publiek liet zien. Naar eigen zeggen is hij er meer dan de helft van het bestaan van de vereniging bij geweest: zo’n 65 jaar!

Na het vertrek van de burgemeester, die deze zondag nog meer verplichtingen had, werd het concert misschien nòg wel uitbundiger voortgezet. Menig bezoeker zal neuriënd naar huis zijn gegaan…

Door: Sjoukje Steinhovden/Makkum Nieuws
Foto: Arendpieter Poepjes

Admin - 10:26 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

01.06.2021

CONCOURS ‘DYN PODIUM’ 2021

20150529_Dyn Poadium_collage.jpg
Solistenconcours ‘Dyn Podium’

Onze leden Femke en Renske Pals, Tamar Miedema en Anne-Marique Katsburg hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het solistenconcours ‘Dyn podium’.

Anne-Marique is 3e geworden. Van harte gefeliciteerd!

U kunt hun optredens hier terugluisteren:
kunstencentrumatrium.nl/dynpoadium

Admin - 11:44 @ Evenementen, Jeugdorkest | Een opmerking toevoegen

21.10.2019

MARCHING MAKKUM 2019

Hallelujah 125 Jr Jubileum.jpg
Hallelujah!

Afgelopen zaterdag 19 oktober bestond de vereniging exact 125 jaar, dit jubileum moest natuurlijk gevierd worden! En wel met een heuse streetparade door het dorp (een primeur!) en ’s avonds in het MFC een jubileumconcert, met special guest Piter Wilkens.

Streetparade Makkum

Een droge vrij zonnige herfstdag… de muziekbands druppelen binnen bij het scoutinggebouw aan de Gedempte Putten in Makkum. In totaal 7; naast onze eigen drumband/lyrakorps waren dat: Drumfanfare CMV Menaldum, Malletband CMV Oranje Bolsward, Drumband De Marko’s uit Burgum, American Style Drumcorps Conspirito Joure, Showband Hollandia Bolsward en Showband Hosanna Harlingen. 

Langs de route hingen de Friese en Makkumer vlaggen uit, en in de dorpskern was het al gezellig druk. Rond de klok van 14:00u ging de parade van start. Eén voor één, om de circa 5 minuten, marcheerden de bands richting centrum. 

Bij ‘t Pareltje werd even ‘halt’ gehouden, want de mode-en cadeauboutique van Marijke Hollander stond geheel in het teken van ons 125 jarig jubileum. Ook in het centrum werden door de korpsen stops gemaakt, om stilstaande nummers ten gehore te brengen. Bovendien was iedere groep was vrij qua invulling van hun optreden, wat voor mooie en soms hilarische show taferelen zorgde; het publiek genoot!

We kunnen terugblikken op een prachtige muzikale parade met in het bijzonder nog een chapeau voor de zeven verkeersregelaars, die het dorpsverkeer tijdens dit evenement in goede banen hebben geleid. Foto’s en video’s van de streetparade vindt u onder het kopje ‘media‘ op onze website. Hier kunt u ook de foto’s van het jubileumconcert bewonderen.

Admin - 09:27 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Map
Info
Instagram