HALLELUJAH MAKKUM
Anno 1894 - Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

NIEUWS

 

Meest recente 5 inzendingen

  • Voorjaarsconcert
  • JAARVERSLAG DRUMBAND 2023
  • JAARVERSLAG NOTENKRAKERS 2023
  • JAARVERSLAG HARMONIE 2023
  • NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

07.12.2021

NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

20211120_Nieuwe uniformen (1).jpgNieuwe uniformen drumband Hallelujah Makkum

Al in 2019 begon CMV Hallelujah Makkum met acties om nieuwe uniformen voor de drumband te financieren. Een commissie van leden van Hallelujah ging er voortvarend mee aan de slag. 

Eerst werd er bepaald hoe de nieuwe uniformen er uit zouden gaan zien. Nadat er T-shirts voor de jeugd en overhemden voor de mannelijke leden van het harmonieorkest waren aangeschaft was het tijd voor de grootste financiële uitdaging van de metamorfose: een nieuw uniform voor de leden van drumband en lyrakorps. Het vorige uniform ging al ruim een kwart eeuw mee en vertoonde serieuze slijtageverschijnselen.

Door Corona nam het hele project veel meer tijd dan gepland. Maar op 20 november 2021 tijdens de intocht van Sinterklaas in Makkum was het dan eindelijk zover. De drumband kon de Goedheiligman verwelkomen in een gloednieuw tenue. Bij het afmarcheren bij het MFC bleef het nog even spannend. Even leek tambour-maître AP Poepjes helemaal alleen op stap te moeten? Maar na hard roepen verscheen daar door een rookgordijn de drumband door een zij-ingang van het MFC. Op de haven bleek dat het Sinterklaas ook niet ontgaan was dat de drumband helemaal in het nieuw gestoken was.

CMV Hallelujah bedankt iedereen die tijdens de acties voor het uniform een bijdrage heeft geleverd. Bedankt voor uw support tijdens de statiegeldactie bij de Jumbo, de Jeugdsponsoractie bij Poeisz Witmarsum, de verloting tijdens het nieuwjaarsconcert, de Rabo Club Support Actie, de verkoop van windlichtjes bij BlomYnien en de pepermuntactie.

Daarnaast bedankt CMV Hallelujah makelaardij De Jong uit Workum, mevrouw J. Postma en Gebroeders de Boer uit Makkum en de Vereniging van Bedrijven Makkum voor hun sponsoring en het Juckema en Sideriusfonds en het Prins Bernhardfonds voor hun bijdrage om de nieuwe uniformen mogelijk te maken.

Door: Judith Van Lavieren
Foto: Gerben van der Weerd

SimondeBoer - 10:34 @ Evenementen, Drumband | Een opmerking toevoegen

KONINKLIJKE EREPENNING HALLELUJAH

20211024_Koffieconcert.jpgKoninklijke Erepenning Hallelujah Makkum

Eindelijk mochten ze weer… Christelijke Muziekvereniging Hallelujah gaf op zondagochtend 24 oktober een koffieconcert in de Van Doniakerk in Makkum.

Toen koffie en taart genuttigd waren nam voorzitter Judith van Lavieren het woord. Tijdens haar opening gaf ze aan hoe goed het voelde om “de stilte te doorbreken” en ook dirigente Nynke Jaarsma vond het “machtich dat we wer muzyk meitsje kinne”.

De blijdschap dat er weer gespeeld mocht worden straalde ook van het orkest af en onder de bezielende en enthousiaste leiding van Nynke speelden ze de sterren van de hemel. Het repertoire was bijzonder gevarieerd: na de opening met Gezang 444 uit het Liedboek wisselden filmmuziek, klassiek en door Nynke zelf gecomponeerde stukken elkaar af. Soms was het moeilijk te zien wie nu eigenlijk wie opzweepte: Nynke het orkest of andersom.

Halverwege het concert onderbrak Judith het muzikale deel even om aandacht te vragen voor een speciale gast. Burgemeester Jannewietske de Vries zat op de eerste rij en dat was niet zonder reden. Ze was uitgenodigd als eregast in verband met het 125-jarig jubileum van Hallelujah. Eigenlijk was dit jubileum al in 2019 en toen is het ook uitbundig gevierd, maar door Corona konden de feestelijkheden niet 100% worden afgerond.

De burgemeester ging in haar toespraak terug in de tijd en vertelde dat ze zelf ooit nog in het jeugdorkest had gespeeld, onder leiding van Piebe Bakker. Ze hield de spanning er nog even in, maar uiteindelijk vertelde ze waarom ze erbij was deze dag: ze mocht de muziekvereniging een Koninklijke erepenning uitreiken. Onder luid applaus mocht degene die het langst lid was van de vereniging de penning in ontvangst nemen. Deze eer ging naar Feddie de Boer, die zichtbaar trots de penning aan het publiek liet zien. Naar eigen zeggen is hij er meer dan de helft van het bestaan van de vereniging bij geweest: zo’n 65 jaar!

Na het vertrek van de burgemeester, die deze zondag nog meer verplichtingen had, werd het concert misschien nòg wel uitbundiger voortgezet. Menig bezoeker zal neuriënd naar huis zijn gegaan…

Door: Sjoukje Steinhovden/Makkum Nieuws
Foto: Arendpieter Poepjes

Admin - 10:26 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

01.06.2021

CONCOURS ‘DYN PODIUM’ 2021

20150529_Dyn Poadium_collage.jpg
Solistenconcours ‘Dyn Podium’

Onze leden Femke en Renske Pals, Tamar Miedema en Anne-Marique Katsburg hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het solistenconcours ‘Dyn podium’.

Anne-Marique is 3e geworden. Van harte gefeliciteerd!

U kunt hun optredens hier terugluisteren:
kunstencentrumatrium.nl/dynpoadium

Admin - 11:44 @ Evenementen, Jeugdorkest | Een opmerking toevoegen

21.10.2019

MARCHING MAKKUM 2019

Hallelujah 125 Jr Jubileum.jpg
Hallelujah!

Afgelopen zaterdag 19 oktober bestond de vereniging exact 125 jaar, dit jubileum moest natuurlijk gevierd worden! En wel met een heuse streetparade door het dorp (een primeur!) en ’s avonds in het MFC een jubileumconcert, met special guest Piter Wilkens.

Streetparade Makkum

Een droge vrij zonnige herfstdag… de muziekbands druppelen binnen bij het scoutinggebouw aan de Gedempte Putten in Makkum. In totaal 7; naast onze eigen drumband/lyrakorps waren dat: Drumfanfare CMV Menaldum, Malletband CMV Oranje Bolsward, Drumband De Marko’s uit Burgum, American Style Drumcorps Conspirito Joure, Showband Hollandia Bolsward en Showband Hosanna Harlingen. 

Langs de route hingen de Friese en Makkumer vlaggen uit, en in de dorpskern was het al gezellig druk. Rond de klok van 14:00u ging de parade van start. Eén voor één, om de circa 5 minuten, marcheerden de bands richting centrum. 

Bij ‘t Pareltje werd even ‘halt’ gehouden, want de mode-en cadeauboutique van Marijke Hollander stond geheel in het teken van ons 125 jarig jubileum. Ook in het centrum werden door de korpsen stops gemaakt, om stilstaande nummers ten gehore te brengen. Bovendien was iedere groep was vrij qua invulling van hun optreden, wat voor mooie en soms hilarische show taferelen zorgde; het publiek genoot!

We kunnen terugblikken op een prachtige muzikale parade met in het bijzonder nog een chapeau voor de zeven verkeersregelaars, die het dorpsverkeer tijdens dit evenement in goede banen hebben geleid. Foto’s en video’s van de streetparade vindt u onder het kopje ‘media‘ op onze website. Hier kunt u ook de foto’s van het jubileumconcert bewonderen.

Admin - 09:27 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Map
Info
Instagram