HALLELUJAH MAKKUM
Anno 1894 - Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

NIEUWS

 

Meest recente 5 inzendingen

  • Voorjaarsconcert
  • JAARVERSLAG DRUMBAND 2023
  • JAARVERSLAG NOTENKRAKERS 2023
  • JAARVERSLAG HARMONIE 2023
  • NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

07.12.2021

NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

20211120_Nieuwe uniformen (1).jpgNieuwe uniformen drumband Hallelujah Makkum

Al in 2019 begon CMV Hallelujah Makkum met acties om nieuwe uniformen voor de drumband te financieren. Een commissie van leden van Hallelujah ging er voortvarend mee aan de slag. 

Eerst werd er bepaald hoe de nieuwe uniformen er uit zouden gaan zien. Nadat er T-shirts voor de jeugd en overhemden voor de mannelijke leden van het harmonieorkest waren aangeschaft was het tijd voor de grootste financiële uitdaging van de metamorfose: een nieuw uniform voor de leden van drumband en lyrakorps. Het vorige uniform ging al ruim een kwart eeuw mee en vertoonde serieuze slijtageverschijnselen.

Door Corona nam het hele project veel meer tijd dan gepland. Maar op 20 november 2021 tijdens de intocht van Sinterklaas in Makkum was het dan eindelijk zover. De drumband kon de Goedheiligman verwelkomen in een gloednieuw tenue. Bij het afmarcheren bij het MFC bleef het nog even spannend. Even leek tambour-maître AP Poepjes helemaal alleen op stap te moeten? Maar na hard roepen verscheen daar door een rookgordijn de drumband door een zij-ingang van het MFC. Op de haven bleek dat het Sinterklaas ook niet ontgaan was dat de drumband helemaal in het nieuw gestoken was.

CMV Hallelujah bedankt iedereen die tijdens de acties voor het uniform een bijdrage heeft geleverd. Bedankt voor uw support tijdens de statiegeldactie bij de Jumbo, de Jeugdsponsoractie bij Poeisz Witmarsum, de verloting tijdens het nieuwjaarsconcert, de Rabo Club Support Actie, de verkoop van windlichtjes bij BlomYnien en de pepermuntactie.

Daarnaast bedankt CMV Hallelujah makelaardij De Jong uit Workum, mevrouw J. Postma en Gebroeders de Boer uit Makkum en de Vereniging van Bedrijven Makkum voor hun sponsoring en het Juckema en Sideriusfonds en het Prins Bernhardfonds voor hun bijdrage om de nieuwe uniformen mogelijk te maken.

Door: Judith Van Lavieren
Foto: Gerben van der Weerd

SimondeBoer - 10:34 @ Evenementen, Drumband | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


E-mailen
Map
Info
Instagram