HALLELUJAH MAKKUM
Anno 1894 - Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

NIEUWS

 

Meest recente 5 inzendingen

  • Voorjaarsconcert
  • JAARVERSLAG DRUMBAND 2023
  • JAARVERSLAG NOTENKRAKERS 2023
  • JAARVERSLAG HARMONIE 2023
  • NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

07.12.2021

NIEUWE UNIFORMEN DRUMBAND

20211120_Nieuwe uniformen (1).jpgNieuwe uniformen drumband Hallelujah Makkum

Al in 2019 begon CMV Hallelujah Makkum met acties om nieuwe uniformen voor de drumband te financieren. Een commissie van leden van Hallelujah ging er voortvarend mee aan de slag. 

Eerst werd er bepaald hoe de nieuwe uniformen er uit zouden gaan zien. Nadat er T-shirts voor de jeugd en overhemden voor de mannelijke leden van het harmonieorkest waren aangeschaft was het tijd voor de grootste financiële uitdaging van de metamorfose: een nieuw uniform voor de leden van drumband en lyrakorps. Het vorige uniform ging al ruim een kwart eeuw mee en vertoonde serieuze slijtageverschijnselen.

Door Corona nam het hele project veel meer tijd dan gepland. Maar op 20 november 2021 tijdens de intocht van Sinterklaas in Makkum was het dan eindelijk zover. De drumband kon de Goedheiligman verwelkomen in een gloednieuw tenue. Bij het afmarcheren bij het MFC bleef het nog even spannend. Even leek tambour-maître AP Poepjes helemaal alleen op stap te moeten? Maar na hard roepen verscheen daar door een rookgordijn de drumband door een zij-ingang van het MFC. Op de haven bleek dat het Sinterklaas ook niet ontgaan was dat de drumband helemaal in het nieuw gestoken was.

CMV Hallelujah bedankt iedereen die tijdens de acties voor het uniform een bijdrage heeft geleverd. Bedankt voor uw support tijdens de statiegeldactie bij de Jumbo, de Jeugdsponsoractie bij Poeisz Witmarsum, de verloting tijdens het nieuwjaarsconcert, de Rabo Club Support Actie, de verkoop van windlichtjes bij BlomYnien en de pepermuntactie.

Daarnaast bedankt CMV Hallelujah makelaardij De Jong uit Workum, mevrouw J. Postma en Gebroeders de Boer uit Makkum en de Vereniging van Bedrijven Makkum voor hun sponsoring en het Juckema en Sideriusfonds en het Prins Bernhardfonds voor hun bijdrage om de nieuwe uniformen mogelijk te maken.

Door: Judith Van Lavieren
Foto: Gerben van der Weerd

SimondeBoer - 10:34 @ Evenementen, Drumband | Een opmerking toevoegen

KONINKLIJKE EREPENNING HALLELUJAH

20211024_Koffieconcert.jpgKoninklijke Erepenning Hallelujah Makkum

Eindelijk mochten ze weer… Christelijke Muziekvereniging Hallelujah gaf op zondagochtend 24 oktober een koffieconcert in de Van Doniakerk in Makkum.

Toen koffie en taart genuttigd waren nam voorzitter Judith van Lavieren het woord. Tijdens haar opening gaf ze aan hoe goed het voelde om “de stilte te doorbreken” en ook dirigente Nynke Jaarsma vond het “machtich dat we wer muzyk meitsje kinne”.

De blijdschap dat er weer gespeeld mocht worden straalde ook van het orkest af en onder de bezielende en enthousiaste leiding van Nynke speelden ze de sterren van de hemel. Het repertoire was bijzonder gevarieerd: na de opening met Gezang 444 uit het Liedboek wisselden filmmuziek, klassiek en door Nynke zelf gecomponeerde stukken elkaar af. Soms was het moeilijk te zien wie nu eigenlijk wie opzweepte: Nynke het orkest of andersom.

Halverwege het concert onderbrak Judith het muzikale deel even om aandacht te vragen voor een speciale gast. Burgemeester Jannewietske de Vries zat op de eerste rij en dat was niet zonder reden. Ze was uitgenodigd als eregast in verband met het 125-jarig jubileum van Hallelujah. Eigenlijk was dit jubileum al in 2019 en toen is het ook uitbundig gevierd, maar door Corona konden de feestelijkheden niet 100% worden afgerond.

De burgemeester ging in haar toespraak terug in de tijd en vertelde dat ze zelf ooit nog in het jeugdorkest had gespeeld, onder leiding van Piebe Bakker. Ze hield de spanning er nog even in, maar uiteindelijk vertelde ze waarom ze erbij was deze dag: ze mocht de muziekvereniging een Koninklijke erepenning uitreiken. Onder luid applaus mocht degene die het langst lid was van de vereniging de penning in ontvangst nemen. Deze eer ging naar Feddie de Boer, die zichtbaar trots de penning aan het publiek liet zien. Naar eigen zeggen is hij er meer dan de helft van het bestaan van de vereniging bij geweest: zo’n 65 jaar!

Na het vertrek van de burgemeester, die deze zondag nog meer verplichtingen had, werd het concert misschien nòg wel uitbundiger voortgezet. Menig bezoeker zal neuriënd naar huis zijn gegaan…

Door: Sjoukje Steinhovden/Makkum Nieuws
Foto: Arendpieter Poepjes

Admin - 10:26 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Map
Info
Instagram