HALLELUJAH MAKKUM
Anno 1894 - Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

DRUMBAND & LYRAKORPS


Geen enkel feestje gaan ze uit de weg! Drumband Makkum is in de wijde omtrek, bij menigeen een zeer geliefd en welkome gast. Drumband / Lyrakorps Makkum staat al meer dan 35 jaar onder leiding van muziekinstructeur Fokko Dam. Bekend van onder andere de 'Zware Jongens' én 'Fokko met de bordjes'.


DRUMBAND MAKKUM

Het strakke slagwerk en de fraaie lyraklanken van Drumband Hallelujah Makkum zijn al van ver te horen. Vele nummers zullen bekend in de oren klinken, want het muziekrepertoire bestaat uit populaire popsongs van toen en nu. Swing mee op pakkende hits als Wipe Out, Popcorn en het Spaanse El Cumbachero, en laat je beste zang horen bij nummers als Heb Je Even Voor Mij en Het Dondert en Het Bliksemt. Om vervolgens rustig mee te deinen op het wereldberoemde My Way van de immens populaire zanger Frank 'the voice' Sinatra.


DRUMBAND OPTREDENS

De drumband heeft jaarlijks een aantal vaste optredens. Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingeluid met het Nieuwjaarsconcert in de sporthal van Makkum. Dit evenement is elke keer weer een groot succes en waar hoogtepunt voor de vereniging! In februari volgt de waanzinnige Carnavalsoptocht in Sneek. Verkleed op thema wordt er altijd weer indruk gemaakt bij het uitbundige publiek. Tijdens Koningsdag in april, marcheert de band door eigen woonplaats, waarbij niet alleen de straten, maar ook de muziekinstrumenten vrolijk gekleurd zijn. 

Op 4 mei vindt de indrukwekkende dodenherdenking plaats, om vervolgens halverwege mei voor blije kindergezichtjes te zorgen tijdens de gezellige Avondvierdaagse. De Makkumer Merke in juli en 2-jaarlijkse Visserijdagen in augustus mogen ook zeker niet aan het lijstje ontbreken, niet te vergeten het Sinterklaasfeest en Sintwilledei einde van elk jaar. Tussendoor wordt het tamboer- en lyrakorps regelmatig uitgenodigd voor overige feestjes en evenementen. Denk aan verjaardagen, jubileums, dorpsfeesten, Makkumer Leugenbollepop én in 2017 stond de band zelfs op het outdoor festival 'Welcome to The Village' in Leeuwarden.  


REPETITIE BIJWONEN

Elke woensdagavond wordt er van 20:00u tot 21:30u gerepeteerd. Kom gerust eens binnenlopen om te kijken en een instrument te proberen. Nieuwe leden zijn heel welkom bij onze muziekvereniging, schroom dus niet.  • Nieuwe Uniformen (1)
  • 20211120_Nieuwe uniformen (1)
  • 20211120_Nieuwe uniformen (2)
  • The Village (4)
  • The Village (6)
  • The Village (5)
  • Avondvierdaagse, Lemmer 2019 (1)
  • Avondvierdaagse, Lemmer 2019 (3)
E-mailen
Map
Info
Instagram